GIDA AMBALAJI İÇİN KULLANILAN ÖZEL KAĞIT TÜRLERİ

Kategoriler: Orego Ambalaj
Ekleme Tarihi: Ağustos 01, 2023

Bu yazımızda da gıda ambalajı için kullanılan özel kağıt türlerini anlatacağız. 

FSC SERTİFİKALI KAĞIT

FSC sertifikalı kağıtlar, sadece kâğıt yapımı için yetiştirilen ağaçlardan oluşan yenilenebilir ormanlardan üretilir. Sürdürülebilirlik anlamında uluslararası alanda önem taşımaktadır. FSC %100, FSC Mix veya FSC Recycled olmak üzere üç etiket türü vardır. 

AQUA KAĞIT 

Aqua+ kağıt, dondurulmuş ve soğutulmuş gıda ambalajları için gerekli korumayı ve gıda güvenliğini sağlayan, yağ ve neme karşı dayanıklı, yeni su bazlı dispersiyon kaplamadır. Aqua dispersiyon kaplamaları, geri dönüşüm sırasında malzemeden elde edilen lif verimini artırır. Dispersiyon, “serpinti, dağılım” anlamına gelmektedir. Dispersiyon, alternatif bariyer çözümlerine kıyasla geri dönüşüm sürecinde daha fazla elyafın geri kazanılmasını sağlar. Dispersiyon kaplama, genişletilmiş üretici sorumluluğu (EPR) ücretleri gibi paketleyicilerin maruz kaldığı maliyetleri artıran plastik kullanımını azaltır.

CKB KAPLAMA KAĞIT, elyaf içeriği %100 (birincil selüloz) olan sağlam liflere sahip, genelde pazarda bir yüzü beyaz bir yüzü kraft olan karton türü olmakla birlikte her iki yüzü kraft olan kaplamalar da bulunmaktadır. CKB karton katmanları arasında hava geçirgenliğini ve nem geçirgenliğini engelleyen bariyer vardır. Güçlü kraft elyaflar, CKB'yi malzeme açısından son derece verimli kılar. İç ve dış yüzeye yapılan özel plastik türevi kaplamalar sayesinde neme dayanıklılığı ile dikkat çeker. +4 ile -18 derece arasındaki soğutucularda muhafaza edilen hem soğutulmuş hem de dondurulmuş gıda ambalajlarında kullanım için idealdir.